Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

Фолклорни класици

Дата: 26.09.18

Зала: Зала 1 на НДК

Дата: 21.06.18

Зала: Летен театър, Бургас

Над 50 музиканти, певци и танцьори на НФА „ФИЛИП КУТЕВ“ представиха концерт-спектакъла „Фолклорни класици“.

Зрителите имаха честта да видят и чуят най-значимото от българския фолклор от периода на съхраняването и развитието му като сценично изкуство, представен за първи път в един спектакъл от пълния състав на ансамбъла – инструменталисти, танцьори и певци. Участват и талантите от отдел „Български танци“ на Националното училище за танцово изкуство в София. Общо над 120 души бяха на сцената за концерт-спектакъла.

Концертът е своеобразна панорама, отразяваща съхраняването на наследството ни чрез пренасянето на фолклора от селските мегдани в концертните зали – вече като сценично изкуство. Също така представя развитието на фолклора като изкуство още от началото на самия преход от бита и ежедневието на хората към сцената.

 Сцените в спектакъла носят мъдростта, която ни води напред.

От създаването си до днес ансамбъл „Филип Кутев“ е изнесъл повече от 7000 концерта в цяла България, в Европа, Азия, Африка и Америка.