Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

СТАРО ИМАНЕ

Световноизвестният Ансамбъл „ПИРИН“ представи концерт-спектакъла “СТАРО ИМАНЕ” с национално турне

Ансамбъл „Пирин“ реализира част от планираното национално турне за 2021 г. в град Варна на 14 юни, град Добрич на 15 юни, град Бургас на 16 юни – в Летен театър, както и град Шумен на 17 юни в „Арена Шумен“!

На 30 септември 2021 г. беше осъществена и премиерата на “Старо имане“ за гр. Пловдив в Античния театър.

Въпреки епидемиологичната обстановка и въведените ограничения цялостният успех и професионална организация бяха очевидни.

Ансамбъл „Пирин“, с над 60 души екип, изпълнители и музиканти, за пореден път показа своето неповторимо изпълнителско и художествено-творческо майсторство.

На концертите във Варна и Шумен специални гости бяха ансамбъл „Българин“ с ръководител доц. д-р Ивайло Иванов и ансамбъл „Шумен“ с ръководител доц. д-р Катя Кайрякова.

Спектакълът е изграден по музика на: Марин Големинов, Кирил Стефанов, Петьо Кръстев, Матьо Добрев, Данчо Радулов, Росен Генков.

Хореография: Тодор Бекирски, Николай Цветков, Георги Гаров.

Претворен с вещина от творческия екип, фолклорът продължава да звучи актуално и да вълнува със своите дълбинни послания и жизненост.

В двете части на спектакъла „Старо имане“ Ансамбъл „Пирин“ претворява наследството на традиционния фолклор във въздействащо съвременно изкуство.

Първата част, „От мъка иде твойто име“, разгръща емоционалната атмосфера на песните и танците, посветени на освободителните борби в югозападните български земи.

Втората част, „Хляб, сол и вино“, поставя акцент върху пресъздаването на фолклорни образци от цялата етническа територия на България, в които се преплитат обреди и митология, труд и веселие.