Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

ЖИВИ КОРЕНИ

Дата: 20.06.2021

Античния театър на град Пловдив

Авторски музикален концерт на композитора и диригент – “Георги Андреев и приятели”

На 20 юни 2021 г. в Античния театър на град Пловдив се състоя авторския музикален концерт „Живи корени“ на Георги Андреев, със специалното участието на:

  • Хор „Ваня Монева“
  • „Quarto“ Квартет
  • Стоян Янкулов – Стунджи
  • Илия Илиев – кларинет
  • Йордан Йончев – Гъмзата – тромпет

Концертът “Живи Корени” бе една колаборация между доказали се имена на българската и световната музикална сцена.

Концепцията му беше ясно подчертана – да покаже богатството на българския музикален фолклор, съчетан с традициите на западноевропейската музика, като бъде както предизвикателство за ценителите, така и достъпен и разбираем за публиката.

Концертът успешно синтезира и смеси по един стилен и хомогенен начин разнообразни музикални стилове като класика, български фолклор и модерна популярна музика на базата на импровизация и голяма доза творческа свобода.

“Живи корени” представи България като географски утвърдена страна и исторически кръстопът, както и как той рефлектира върху музикалното творчество и култура, естествено насърчавайки ни да бъдем свързани едновременно с корените си и отворени към света.

Продължителността на концерта беше почти два часа и имаше “само три биса”, на които станаха свидетели близо 350 ученици с музикален профил на образование, получили безплатен достъп за концерта.

Програмата беше изградена от композиции, аранжименти, включително и изпълнения на композитора Георги Андреев, инспирирани от българския и балканския фолклор.

Концертът “Живи корени” се организира от OLDBG и беше с финансовата подкрепа на Министерство на културата, чрез спечелен проект за подкрепа на музикално-сценични проекти реализиран от културни организации в сферата на сценичните изкуства.