Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

„Това е България“ на Ансамбъл „Българе“

ТУРНЕ

Дата: 18.05.12 – Chicago, USA

Зала: Copernicus theater

Дата: 25.05.12 – Toronto, Canada

Зала: MacMillan Theatre

Дата: 27.05.12 – New York, USA

Зала: Peter Jay Sharp Theatre

Дата: 26.05.12 – Montréal, Canada

Зала: École supérieure de théâtre

Дата: 28.05.12 – Washington, USA

Зала: Scott Fitzgerald Theater

 „Българе” е ансамбълът, покорил не само България, това е първият български фолклорен ансамбъл, гостувал с този спектакъл на „Бродуей” в Ню Йорк.             

”Това е България” е първият мащабен проект на най – големия частен фолклорен ансамбъл, а в главната роля се вижда звездата на българското кино и театър – незабравимият Георги Черкелов. В седем танцово-песенни картини ансамбълът представя „Осмото чудо на света – българския фолклор“ по един невероятен и неповторимо въздействащ начин.

За кратко време „Това е България“ се превръща в културно събитие. Той е изигран повече от 500 пъти не само в почти всички кътчета на България, но и в Русия, САЩ, Франция, Германия, Австрия, Люксембург, Румъния, Чехия, Израел, Япония, Гърция, Сърбия, Македония, Белгия, Холандия и други държави по света. Успехът на Национален фолклорен ансамбъл “Българе” е толкова голям, а въздействието, което оставя у публиката, е толкова силно, че всички започват да говорят за ново възраждане на българското музикално и танцово изкуство. Така се ражда кампанията „Второ Българско Възраждане“, която впоследствие се превръща в национално движение с много съмишленици и последователи.