Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ 2022

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ продължава своето национално турне 2022

След изключително успешната втора част от тържествените концерти по повод 70-годишния юбилей на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, стожерът на българския фолклор продължи своето национално турне.
Великолепните артисти от Ансамбъла бяха гости за първи път от пет години в свои любими градове през месец април – Шумен, Велико Търново и Русе, споделяйки с прекрасната публика красотата, емоциите и вдъхновението на своето емблематично творчество. Към поздрава им се присъединиха и техни верни приятели от местните любителски или професионални състави – ДТА „Веселяче“ и ФТТ „Найден Киров“.
През месец юни ДФА “Филип Кутев” в състав с над 80 души отбеляза тържествено своя юбилей в летните театри на най-големите градове по Българското Черноморие – Варна (14.06), Добрич (15.06) и Бургас (17.06). Със специално участие в двучасовата концертна програма в град Добрич се включи и ПФА „Добруджа“, а в град Бургас – ПФА „Странджа“. На летните сцени във Варна и Добрич гост-солист беше и победителката в „Гласът на България“ – Петя Панева.
На 02.07 Ансамбълът се отправи към един от най-известните и най-слънчеви курортни градове на Югозапада – Сандански. От 21.00 ч. въздухът на красивия градски парк „Свети Врач“ се изпълни с незабравимите мелодии от музикалния и песенен репертоар на Ансамбъла, а сцената на Летен театър беше завладяна от майсторските умения на танцовия състав в изпълнението на знакови творчески постановки. ДФА „Филип Кутев“ беше специален гост на града и реализира неподражаемата програма на юбилейния концерт-спектакъл под патронажа на кмета на община Сандански – г-н Атанас Славчев.

 

Грандиозните спектакли се състояха благодарение на генералния спонсор на турнето – АЕЦ Козлодуй.
И с изключителната подкрепа и съдействие на Министерство на културата.
Българската публика отново имаше възможност да се доокосне до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”!