Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

„Ела се вие, превива“ на НФА „Филип Кутев“

Дата: 18.09.19

Зала: Летен театър – Бургас

Дата: 28.09.19 

Зала: Зала 1 НДК – София

Дата: 12.11.19

Зала: Дворец на културата и спорта – Варна

Темата на новия спектакъл „Ела се вие, превива“ на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ е семейството и любовта в неговата основа.

С танци и костюми от различните фолклорни области, с оригинална музика и хореография, както и с възстановка на танцова сцена на Филип Кутев и Маргарита Дикова от 1964 г., постановката проследява връзката в семейството от пролетните ритуали на откриване на любовта до самата сватба. Разказът се води в танцови картини, представящи фолклорното многообразие на различните области.

Заглавието е част от знакова песен по време на сватбения ритуал. Спектакълът съдържа няколко танцови картини, които са ориентирани около сватбата и семейството, а то е най-важното условие да продължи българският род.

В този спектакъл освен новите произведения, ансамбълът изпълни и музикално-танцовата постановка „Тракийска сватба“, която композиторът Филип Кутев и хореографът Маргарита Дикова създават през 70-те години. Тя проследява най-важните моменти от сватбата и подготовката за нея в района на Източна Тракия.