Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

Коледен концерт на НФА „Филип Кутев“

Дата: 17.12.18

Зала: Театър „Българска армия“

В навечерието на Рождество Христово имахме възможност да преживеем магията на българския фолклор чрез изкуството на Националния ансамбъл за народни песни и танци „ФИЛИП КУТЕВ“.

Ансамбълът има за мисия да  “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или композирани на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси. Освен произведения от традиционния си репертоар, ансамбълът изпълни и произведения, посветени на Коледния празник. Специално участие в концерта взе и хорът на Софийска духовна семинария  с ръководител йеромонах Мелетий. Семинаристите изпълниха  двойните катавасии на Рождество Христово и „Достойно ест“ на шести глас от Георги Касторийски (в превод от гръцки на Щелян Димов, ученик от 12 клас). Гост на концерта беше и ректорът на Семинарията – архимандрит Пахомий. В препълнената зала на военния театър публиката преживя един истински музикален празник на българското фолклорно изкуство и духовните традиции.