Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

Държавен фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“
представя спектакъла ДИВИ ЯГОДИ,
19 години след премиерата му и с нови симфонични аранжименти

Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” завършва националното си турне с последен юбилеен концерт на 04 декември в зала 1 на НДК.

ДИВИ ЯГОДИ“ е динамичен спектакъл, който представя държавния ни ансамбъл в нова светлина. Фолклорът на различните етнически и религиозни групи е акцент в този спектакъл. В него са съчетани елементи от традиционната култура на българското население – християни, мохамедани, каракачани, власи, гагаузи, евреи, арменци. Далечни и близки, родствени и неродствени връзки. Богатството на земята и хората, вплетени в хармония на една пъстра картина от скъпоценни камъни, извадени от музикалното ни фолклорно наследство като частица, до която можем да се докоснем на повърхността и друга – все още скрита някъде дълбоко в земята ни и в душите ни – това е и древна, днешна и бъдеща България……, но нашата България!

 

1. Концертът ще бъде четвърти юбилеен в зала 1 на НДК в рамките на 2022 година.
2. Музиката изцяло ще бъде преаранжирана, и редом с фолклорните инструменти от оркестъра ще зазвучат цигулки, виола, виолончело и клавир, по музика на композитора, диригент и директор на ДФА “Филип Кутев” – Георги Андреев.
3. „Диви ягоди” може да бъде определен като етноспектакъл, вплел колорита на различните етноси, населяващи нашата красива родина, който ще покаже едновременно познатата и непозната България, чрез таланта на главния хореограф на ДФА “Филип Кутев” – Ивайло Иванов.
4. Билетите за концерта ще бъдат с атрактивни намаления за ученици, групи и семейства с деца.

 

“Диви ягоди” е концертен спектакъл, представен с огромен успех в залата на ЮНЕСКО в Париж, както и на музикалния фестивал за етнопрограма в Барбикън център – Лондон.

 

Вестник “Индипендънт”отделя специално внимание на статия от продуцента Джо Бойд, който разяснява, че Държавният ни ансамбъл не се вписва в клишето, което преследва уравниловката на фолклорното богатство.

 

Концертът се организира от OLDBG и е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура по проект „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.