Пулсът на OLDBG бие в унисон с ритъма на българския фолклор и световното културно наследство. С над десет годишната си история в продуцентската индустрия, нашата компания е доайен и с утвърден във времето характерен стил.

 

Ансамблите на България

Дата: 24.03.2019

Зала: Зала 1 на НДК

За първи път на най-голямата сцена в България Зала 1 на НДК, гостуваха професионалните ансамбли „ДОБРУДЖА“, „ЗАГОРЕ“, „ПАЗАРДЖИК“ и „СТРАНДЖА“. Заедно те се представиха на сцената със своите повече от 200 изпълнители в рамките на 3 часа. Всичко това под шапката на спектакъла „Ансамблите на България“.

Зрителите чуха характерните песни и видяха завладяващите танци на четири фолклорни области. На всеки един от именитите участници в концерта е отделено достатъчно време, за да покори публиката с най-доброто от своята фолклорна област. И четирите професионални ансамбъла имат своя дълга история.

Най-стар от четирите ансамбъла, участващи в концерта, е ансамбъл „Добруджа“. Основан е през 1954 г. и не спира да стопля душите на българите с добруджанския фолклор.

Старозагорският ансамбъл „Загоре“ е създаден през 1955 г. Има присъдени редица престижни награди.

Ансамбъл „Пазарджик“ е основан през 1962 г. и вече 57 години владее сърцата на българската публика.

Ансамбъл „Странджа“ е създаден през 1965 г. и има повече от 7000 концерта зад себе си. Отличен е с редица авторитетни награди.

Концерт-спектакълът беше истинско прераждане за душата на българина.